Șef peste tot

O vorbă din bătrâni zice că orice primar flămând trebuie să bea un vin bun.
La al nostru îi cam place să meargă la L’Ulivo sau La Măslinu’ cum ar zice dacii liberi.

După ce se răcorește la baie (nu, nu știm dacă a șters praful pe acolo), intră în bucătărie ca la mă-sa acasă și se întoarce cu un platou de mezeluri și brânzeturi. Visând că mănâncă popcorn, renunță la tacâmuri și îmbucă tradițional folosind furca din dotare. Dă niște telefoane și pe terasă apare domnu’ șofer purtând în brațe o cutie scoasă din portbagajul mașinii primăriei. Primarul iese și cotrobăie în brațele șoferului scoțând din cutie sticle de vin. Da, mașina primăriei e folosită pentru transport de alcool. Ce ați vrea să transporte, iarbă?

Intră șoferul cu vinul în restaurant și plasează cutia pe o masă liberă. El alege o sticlă și sub privirile înghețate chelnerilor o deschide și toarnă conținutul într-o carafă. Din carafă în pahar și din pahar pe gât.
Nu ne miră zvonurile care îl descriu puțin alcoolizat atunci când se prezintă să oficieze o stare civilă. Ce să mai zicem de celebrele conferințe… Un pic de vin îi dă curaj ca să mai construiască încă un aquaparc sau să dea afară directorii de la primărie. Sigur, doar din vorbe.

Nu știm ce părere au patronii restaurantului dar chelnerii stăteau drepți ca în fața unui boier.
Oare în 2017 și-a inaugurat propriul restaurant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *